Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,H-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Doubleshot

Doubleshot

A cseh pörkölő céget 2010 márciusában alapította három elkötelezett kávés, akiknek egyértelmű célja, hogy nem egyszerűen csak kiváló, de példa nélküli, különleges kávéminőséget kínáljanak, miközben tiszteletben tartják a gyártókat és a természetet egyaránt.

A pörkölőmester Jarda Hrstka prágában diplomázott, szakterülete a biokémia és a fermentációs technológiák. 2007-ben kezdett kávéval foglalkozni, gyakorlatát Jeremy Raths közismert amerikai minőségi pörkölő és a kanadai pörkölőlegenda Mike Piccolo mellett szerezte. Részese volt az első csehországi „specialty coffee” pörkölő a La Boheme elindításában.

Másik két alapító Yara Tucek és Kamila Sotonová 2009-ben utazott Panamába, ahol Graciano Cruz kávés ültetvényén segítették a tulajdonost a Los Lajones kávés projektjeiben. Ezalatt az idő alatt több, mint 100 farmot látogattak végig, amik közül több már beszállítóként szerepel a cég kínálatában. A cég által indított "Relationship Coffee" program egy önszabályozó direct trade kezdeményezés. Három alapelvet minden kávébeszerzéskor betartanak:


1.Kiemelkedő csészeminőség (minimum 85 pont az SCAA kóstolási rendszere alapján) + egyértelműen meghatározható fajta/variáns, szüret-időpont és feldolgozási mód.

2.Az átvételi ár minden esetben legalább 25%-kal a Fair Trade ár felett van.

3.Minden ültetvényre legalább egyszer személyesen is ellátogat a cég vezetője az együttműködés megkezdése előtt. 


 Doubleshot hivatalos honlap

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0Clatronic0DaVinci Gourmet0DOT for YouEspresso Supply (Rattleware)0FIFOFiorenzato0Gardelli Specialty CoffeesHausbrandt0La Piccola0LamborghiniLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Taf coffee0TightPacVergnano0VSTWalküre0