Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Ibrik 120 ml

 

Grape

Ibrik 120 ml  
Grape

 


Magas minőségű, kívül ónból, belül nikkelből készült kávéfőző edény, melynek külseje virág motívumokkal díszített. Köztudott, hogy a réz kiváló hővezető, és ennek folytán az ibrikben hamarabb elkészül a kávénk, szemben a más fémből készült kávékészítő eszközzel. Mivel nyele fából készült, ezért, az nem fog felmelegedni használat közben.


A kávé készítése ősi tradíciókra épül. Ez a metódus lényegében mit sem változott az utóbbi fél évezred alatt. Ennek az egyszerű technológiának változatlansága három okból következik. Először is a Közel-Keleten a sivatag homokja komoly akadályt jelentett a technikai civilizáció fejlődésének. Másodsorban a vándorló életmódból fakadóan igény volt a praktikus, könnyen szállítható eszközökre. Végül ki kell emelni a mohamedán világ hagyománytiszteletét. E kávékultúra legjellemzőbb itala, az általunk török kávé néven ismert, a kávéaljjal együtt felszolgált karakteres ízű sűrű ital.A török kávéitalok fő jellemzője, hogy egy ibrik, vagy dzsezva nevű forralóedényben készítik. A kávéőrleményt, a cukrot és a vizet együtt felforralják majd a kávéaljjal együtt a csészékbe adagolják - több adag esetén gyakran több részletben: forralás-adagolás, forralás-adagolás, forralás-adagolás...A kávéitalokat tej nélkül fogyasztják, a kávéaljról isszák le. Egyetlen elterjedt adalékanyaga a kardamom nevű fűszer.


 

A termék jelenleg nincs raktáron.

6.950 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DaVinci GourmetDOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FiorenzatoGardelli Specialty Coffees0Hausbrandtholistik0La Piccola0LamborghiniLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Taf coffee0TightPacVergnano0VSTWalküre0