Barista Szaküzlet 
Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Gardelli Cignobianco


Cignobianco
eszpresszó keverék
250 g

Gardelli Cignobianco 
Cignobianco
eszpresszó keverék
250 g

„CIGNOBIANCO (fehér hattyú) eszpresszókeverék a névjegyünk. Véleményünk szerint a jó eszpresszó krémes, édes, hosszú utóízű és enyhén, kellemesen savas. Ezt a hatást úgy érjük el, hogy kizárólag különleges besorolású arabica tételeket választunk ki, amelyeket elkülönítve pörkölünk, nagy odaadással és gondosan ügyelve a részletekre. A Cignobianco a különböző kávétételek bölcsen, a megfelelő ízharmónia érdekében válogatott elegye. Kizárólag frissen betakarított kávétételeket használunk."

(Gardelli Coffee)



A csészében tejcsokoládé, mandula, sárga húsú szilva ízjegyeket érezhetünk, karamelles utóíz jellemzi, némi érett gyümölcsös savassággal. Testesen szirupos, közepesen magas édességgel.




A Cignobianco keverék jelenleg a következő SO tételeket tartalmazza:


Guatemala / Santa Rosa - száraz feldolgozás, variáns: Caturra

Etiópia / Yirgacheffe - mosott feldolgozés, helyi őshonos variánsok



Javasolt készítési sztenderd:


Őrelmény: 18 g / dupla

Kivonatolási idő: 25-28 mp

Espresso: 36 g (nem ml!)

Csaptelep hőfok: 93 °C.

Víz keménysége: 4-6 ° francia keménység.



A cég alapítója Rubens Gardelli, Olaszország hatszoros kávépörkölő bajnoka, kávépörkölő világbajnok. Harmadik hullámos szemlélete megmutatkozik abban is, hogy "olasz létére" igen nagy hangsúlyt fektet a brew bar pörkölésekre - a Brewers Cup-on kétszeres olasz bajnok, a világbajnokságon 2. helyezést ért el. Nem hanyagolja el az eszpresszó technológiát sem "CignoBianco" (fehér hattyú) keveréke kiemelkedő minőségű példa az SO kávék hozzáértő pörkölésével-keverésével kialakítható csészeminőségre. Innovatív szemléletére bizonyíték, hogy legújabb tételeinél a friss pörkölést szelep nélküli csomagolással kombinálja. Kísérletei szerint - ha megfelelő csomagolástechnikát használ - a zsákok nem durrannak szét és még több aroma marad a szemekben. 



Gyártó: Gardelli Specialty Coffees »

A termék jelenleg nincs raktáron.

4.700 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FilicoriGardelli Specialty Coffees0HausbrandtLa PiccolaLe Piantagioni Del Caffé0LucafféLucky Cap0MahlkönigMayer0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Vergnano0VST