Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Caféor Dripper pot (02)


fémszűrős dripper és üvegkanna

fekete

Caféor Dripper pot (02) 
fémszűrős dripper és üvegkanna

fekete

 A V60 Dripper egy különleges minőségű filterkávé készítésére alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni.

Caféor változat sajátossága, hogy a dripper finom szövésű fémhálós szűrővel van ellátva, használatához papírfilter nem szükséges. A Caféorral készített kávéital testesebb lesz mint a papírfilteres változatok, mert a fémhálós szűrőn a kávé olajai és mikroszemcséi nagyobb mennyiségben jutnak át.

A csepegtető kanna hasznos kapacitása: 300 ml


·         Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény ideális vastagságú réteget alkot. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét.

·         A speciális bordázatba a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el. 

·         Kényelmes, praktikus használat. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel. Csak egy gyors öblítést.


A V60 Dripper részei:

- HARIO V60 dripper (tölcsér)

- műanyag adagolókanál (8-12g)

- csepegtető-kiöntő kanna (üveg)A V60 Dripper használata:


1.)      Melegítsünk tisztított, lágyított vizet. Eközben…


2.)     Tegyük rá a kannát  - a benne elhelyezett szűrővel együtt - egy gramm pontossággal mérő mérlegre.


3.)      Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk.


4.)      Őröljünk frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el.  


5.)      A mérleget tarázzuk.


6.)     Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórjunk a fémhálos szűrő aljába. A mérleget újból tarázzuk.


7.)     Víz: 80-95 °C-os vízből - 300 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt!


8.)     Először csak annyi vizet öntsünk (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú” kiöntőt (pl.: Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását.


9.)     Várjunk kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.


10.)  Az előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladókörkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalban”haladva. Annyi vízzel öntsük fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el.


11.)  A vízzel felöntött kávéőrleményt keverjük meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon.


12.)  Ezután szakaszosan folytassuk, kis egységekben töltsük fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsük fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázzunk, hogy a víz ne hűljön ki.


13.)  Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) a kávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni.Tippek:

- A víz mennyiségét és hőfokát, az őrlemény finomságát és mennyiségét később kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni. (pl.: Ha valamivel kevesebb kávét szeretnénk készíteni, javasolt arány: 13 g kávé / 225 gr víz. Ebben esetben mindenképpen finomítsunk az őrleményen.)

- Ha a készítés után pihentetjük, levegőzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.

- Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az őrlemény előáztatása előtt az üres kannába töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítő cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze.

- Rakhatunk jégkockát is a kannába, de vegyük figyelembe, hogy az jelentősen higítani fogja az elkészült italt. Ebben az esetben - kisebb arányú (12-13x) víz felöntéssel, kicsit finomabb őrlemény-beállítással és lassú felöntéssel készítsünk sűrűbb kávéitalt.  


A Caféor Dripper pot használatához papírfilter nem szükséges.

Gyártó: A Hario »

11.500 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DaVinci GourmetDOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FiorenzatoGardelli Specialty Coffees0Hausbrandtholistik0La Piccola0LamborghiniLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Taf coffee0TightPacVergnano0VSTWalküre0