Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Le Nez Du Cafe

 

36 darabos illatminta

Le Nez Du Cafe  
36 darabos illatminta

 


A legendás „Le Nez du Vin” borillat-kollekció létrehozása után a Kolumbiai Nemzeti Kávés Szövetség felkérésére nemzetközi szaktekintélyek bevonásával állították össze a 36 db-os „Revelation” kávés illatminta-válogatást. Ez tartalmazza a kávéra leginkább jellemző pozitív illatjegyeket éppúgy, mint a legfontosabb illathibákat.

 

A Le Nez du Café megalkotója Jean Lenoir azt javasolja, hogy kezeljük ezeket az illatokat úgy, mint egyfajta szótárt a kávé nyelvéhez. A közvélekedéssel ellentétben az emberi illat érzékelés igen kifinomult, sok-sok ezer aromát és szagot észlelünk és különböztetünk meg nap mint nap. A baj csak az, hogy ezeket pontosan meghatározni nem tudjuk, nincs benne gyakorlatunk. Azonban ez a képesség ugyanúgy fejleszthető, mint bármilyen más készségünk. Ahogy nyelvtanuláskor ismételgetjük a szavakat, hogy azok rögzüljenek, majd szövegkörnyezetbe illesztve találkozunk újra velük, ugyan így tanulhatjuk meg az illatok nyelvét is. Először különálló aromajegyekként érdemes begyakorolni az illatfelismerést, utána ezeket egymással variálni is lehet, hisz’ a kávéban is egyszerre több illatkomponenssel fogunk találkozni. Már maga a gyakorlás is szórakoztató, akár társasági programként, egyfajta játékként is elképzelhető. Ha valaki komolyan belemélyed, egy bizonyos idő elteltével egy új világot fedezhet fel kávézásai során.

 

Az üvegcsékbe zárt illatok intenzitásukat garantáltan megőrzik 10 éven át és utána is csak igen lassan kezdenek halványulni. A szett része egy angol nyelvű útmutató, mely minden egyes illatról rövid leírást tartalmaz, valamint a kávéillat-elemzés alapjaiba is bevezet.

 

Aromák:

Föld, burgonya, zöldborsó, uborka, szalma, cédrus, szegfűszeg, bors, koriandermag, vanília, tearózsa/ribizlizselé, kávévirág, kávé gyümölcshús, fekete ribizli, citrom, sárgabarack, alma, friss vaj, méz, bőr, basmati rizs, pirítós, maláta, juharszirup, karamell, étcsokoládé, pörkölt mandula, pörkölt mogyoró, pörkölt földimogyoró, dió, főtt marha, füst, pipadohány, pörkölt kávé, gyógyszeres, gumi.

Gyártó: Lenoir, Jean »

A termék jelenleg nincs raktáron.

81.000 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DaVinci GourmetDOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FiorenzatoGardelli Specialty Coffees0Hausbrandtholistik0La Piccola0LamborghiniLenoir, Jean0LucafféLucky Cap0MahlkönigMauiSu0MayerMilkypitch0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Taf coffee0TightPacVergnano0VSTWalküre0