Barista Szaküzlet 
Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Hario Drip Decanter


700 ml

Hario Drip Decanter 
700 ml

A Drip Decanter a HARIO-tól egy jól átgondolt, elegáns és rendkívül könnyen használható termék, amellyel pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett őrleményt forró vízzel öntjük le, amiből szép lassan az alatta lévő üveg kiöntőbe csepeg le a kávé.

Az eszköz teteje egy speciális kialakítású 02-es V60 Dripper, ami a készítés után könnyen kiemelhető. Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény vastagabb réteget alkot, mint egy hagyományos filterfőzőben. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét. A speciális bordázat miatt a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel - csak egy gyors öblítést.

Az alja egy kúp alakú üveg, ami a nyakánál egy szilikon gumival lett ellátva a könnyű kezelhetőség érdekében. Ezt egy gombbal elég lepattintani és az üveg mosogatógépben is mosható.

A Drip Decanterrel lehetőségünk nyílik arra, hogy több adagnyi (akár 500 ml) kávét készítsünk, majd ugyanabban az eszközben szolgáljuk fel. Az eszköz 1-4 kávé készítésére alkalmas, de ajánlott 2-3 csésze készítéséhez használni, így jönnek ki leginkább az ízek.

A csomag tartalma:

-V 60 Dripper (02) fekete műanyag

-Decanter üveg

-Szilikon védőgumi 

-10 db papírfilterA Drip Decanter használata:
 


1.)     A V60 Dripper tölcsért helyezzük bele az üveg Decanterbe.

2.)     Egy papírfilternek hajtsuk be a perforált szélét és helyezzük szétnyitva a tölcsérbe.

3.)     Forraljunk frissen tisztított, lágyított vizet. Ebből kb. 100 ml-t körkörös mozdulatokkal öntsünk a tölcsérbe, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehető legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet öntsünk a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt” a papíron.

4.)     Ezáltal az átfolyó víz a Decanter üveget is előmelegíti. Fontos, hogy ezt vizet az őrlemény kiáztatás megkezdése előtt távolítsuk el.

5.)     Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk. Őröljünk frissen, közepesen szemcsésre. Adagolás: 1 adagnál kb. 10g, 2 adagnál kb. 20 g (A szükséges mennyiségű őrlemény kimérését segíti a jelzés az adagolókanálban)

6.)     Víz: A vizet melegítsük kb. 90°C-ra vagy forraljuk fel és hagyjuk kicsit visszahűlni.   Adagolás: 1 adagnál kb. 120ml, 2 adagnál kb. 240 ml. Avíz egyharmadával (lassú, körkörös mozdulatokkal) kezdjük el a feltöltést, majd várjunk 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.

7.)     A fél perces előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést ugyanolyan lassú és körkörös mozdulatokkal, mint ahogy eddig.

8.)     Ennek megfelelően a kávé nagyjából 1,5-3 perc alatt fog lecsepegni.

 

Tippek:


A V60 használatához megfelelő méretű és alakú papírfilter szükséges, amiből a doboz 40 db-ot tartalmaz. 

Gyártó: A Hario »

10.900 Ft Kosárba

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FilicoriGardelli Specialty Coffees0HausbrandtLa PiccolaLe Piantagioni Del Caffé0LucafféLucky Cap0MahlkönigMayer0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Vergnano0VST