Casino Mocca
Casino Mocca - Minőségorientált kávépörkölő Budapesten
Küldetés
Hisszük, hogy egyre növekvő igény van ma Magyarországon minőségi kávéélményre. Hisszük, hogy ehhez az élményhez nagy mértékben hozzá tudunk járulni azzal a szemlélettel, ahogy a kávéhoz nyúlunk. Elhivatottak vagyunk a hobbinkból szakmánkká vált pörkölés iránt.
Azt gondoljuk, hogy egy odafigyeléssel kiválasztott és pörkölt kávé sokkal nagyobb tartalommal bír, mint egy nagyáruházi konfekciókávé. A kis szériás termelés lehetővé teszi számunkra hogy a bolti termékeknél izgalmasabb, újszerűbb és tartalmasabb ízeket hozzunk ki a nyers kávéból.
Alapítók
Horváth Lajos: Cup Tasters világbajnok (2013), háromszoros magyar Cup Tasters bajnok (2011, 2012, 2013), a legjobb nemzetközi eredményt elért magyar cup tasting versenyző, évek óta otthoni pörkölő
Temesvári Szabolcs: magyar Cup Tasters bajnok (2010), szintén több éve otthoni pörkölő
Kis Zoltán: cezve/ibrik világbajnok (2012), aki már a Casino Mocca előtt magának pörkölte a VB-n nyertes kávéját
Koncepció
Nem vagyunk termőhelyek iránt elköteleződve, bár értelemszerűen vannak kedvenceink. Kávéink kiválasztáskor kizárólag érzékszervi szempontok alapján döntünk. Karakteres kávékat keresünk hozzánk hasonló gondolkodású, minőségorientált gazdaságoktól, termelőktől. Ha megtaláltuk, igyekszünk minél több információt megosztani róla. A legtöbbször ismerjük a termelő kilétét, vagy a feldolgozóállomást, a farmot, a kávé variánsát, a talajtípust, a feldolgozási módját, a helyi klímát. Célunk leszámolni a különlegesnek kikiáltott, de rossz ízű és nem etikus körülmények között feldolgozott kávékat övező mesterségesen terjesztett kultusszal, ami például a kopi luwak kávék ismérve.
Pörköléskor az egyetlen célunk a kávé fajtájának, feldolgozásának, terroirjának kihangsúlyozása a pörkölt ízjegyek (kesernyésség, égett, kormos ízek) minimálisra szorításával.
Mivel a pörkölt kávé folyamatosan veszít aromáiból, csak megrendelésre pörkölünk, nem tartunk raktárkészletet. Kizárólag többrétegű, visszazárható, fény- és légzáró csomagolást használunk, hogy az alatt az egy hónap alatt, míg kávénkat a legjobb ízűnek tartjuk, minél jobb formában maradjon.
Rendszerben gondolkodunk. A nyers kávé kiválasztásától a csomagolásra ütött utolsó pecsétig maximális figyelemmel követjük a terméket. Csak így érhetjük el azt, amit kezdetben célul tűztünk ki magunknak.
Indonézia (FC/e)
Frinsa Collective
Casino Mocca / eszpresszó
200 g
4.000 Ft
Kolumbia-Dec. (e)
Decaf de Cana
Casino Mocca / eszpresszó
Koffeinmentes / 200 g
3.900 Ft