Gardelli Specialty Coffees
Rubens Gardelli Olaszország hatszoros kávépörkölő bajnoka, kávépörkölő világbajnok. Harmadik hullámos szemlélete megmutatkozik abban is, hogy "olasz létére" igen nagy hangsúlyt fektet a brew bar pörkölésekre - a Brewers Cup-on kétszeres olasz bajnok, a világbajnokságon 2. helyezést ért el. Nem hanyagolja el az eszpresszó technológiát sem "CignoBianco" (fehér hattyú) keveréke kiemelkedő minőségű példa az SO kávék hozzáértő pörkölésével-keverésével kialakítható csészeminőségre. Innovatív szemléletére bizonyíték, hogy legújabb tételeinél a friss pörkölést szelep nélküli csomagolással kombinálja. Kísérletei szerint - ha megfelelő csomagolástechnikát használ - a zsákok nem durrannak szét és még több aroma marad a szemekben.
"A kávéforgalmazásban a színtiszta szenvedély és odaadás vezérel bennünket. Szeretnénk, ha Önök az általunk válogatott kávéfélék legkifejezőbb aromáit és zamatait ízlelhetnék meg, hogy így rójuk le tiszteletünket a kávétermesztők kemény munkája előtt. Támogatjuk az egyes tételek teljes átláthatóságát és nyomon követhetőségét, és mindent megteszünk önmagunk folyamatos fejlesztése érdekében, hogy az inspiráció és az innováció forrása lehessünk. Szeretünk olyan emberekkel együtt dolgozni, akik a kávé elkötelezett hívei, és szeretnénk szoros kapcsolatot kiépíteni vásárlóinkkal, hogy ők is velünk együtt fejleszthessék saját vállalkozásaikat.
Pörkölési profil
Valamennyi kávénkat számos különböző pörkölési profillal teszteljük, mielőtt a kávészacskókba kerülnek. Minden szállítmánynak megvan a maga története, egyedi termesztési körülményekkel rendelkezik, ezért minden egyes általunk alkalmazott pörkölési profilra igen sajátos módon reagál; nincsenek rögzített szabályok, ezért széleskörű kóstoltatásokat végzünk, mielőtt döntünk az optimális pörkölési megoldásról. Meggyőződésünk, hogy minden egyes kávétételhez csak egyetlen ideális pörkölési profil tartozik, amely kifejezi annak tájjellegét; pörkölési stílusunkat ezért kizárólag maga a kávé befolyásolja, nem pedig a végső kávékészítési mód. Szeretnénk kiemelni az egyedülálló tájjellegű aromákat és ízeket, és – amennyire csak lehetséges – elkerülni a pörkölés adta mellékízeket; talán Ön is észrevette, hogy minden kávénk ragyogó és tiszta. A címkéinken megtalálhatók azok a készítési módszerek, amelyekről úgy gondoljuk, hogy az adott tételhez illenek.
Pihentetési idő és tárolás
A frissen pörkölt kávé szén-dioxidot (CO2) tartalmaz, így a pörkölés utáni néhány napban az ebből készített kávé pörkölt, füstös ízű lesz. Szeretnénk, ha ezt Ön nem tapasztalná meg. Azt javasoljuk, hogy filteres technológia esetén legalább 4 napig, eszpresszó készítés előtt pedig 8-10 napig pihentesse a kávét (a pörkölés dátumától számolva). Az ízek-illatok a pörkölés utáni 3 hétben a legintenzívebbek, de ha a kávét az eredeti csomagolásában, jól lezárva tároljuk, a pörkölés után még 2-3 hónappal is jó csészeminőséget tapasztalhatunk. Azt tanácsoljuk, hogy csak annyi kávét őröljön meg frissen, amennyit azonnal fel fog használni, mert így csempészheti a legjobb ízeket a csészéjébe, a szemes kávét pedig tárolja az eredeti villámzáras tasakban szobahőmérsékleten, és ügyeljen rá, hogy ne érje közvetlen napsütés vagy fény."
(Rubens Gardelli)