Barista Szaküzlet 
Figyelem! A pesti üzlet végleg bezárt!
Buda: 1123 Bp.Csörsz utca 3.,K-P: 13-19,SZ: 10-16
Telefon: 06 20 200 44 51
info@baristaszakuzlet.hu

Mahlkönig

Mahlkönig


A német Mahlkönig nem csak nevében az „őrlők királya”. Több mint 80 éve professzionális őrlők gyártásával foglalkozik, az otthoni használatra szánt kis gépektől kezdve egészen az ipari méretekig. Anyagok széles palettájával dolgoznak, a fémtől kezdve a volfrám karbidon át a kerámiáig.

A cég célkitűzése az őrlőik folyamatos fejlesztése, annak érdekében, hogy a legjobb őrlőt dolgozzák ki mindenféle kávé típusra és pörköltségre. A németországi kutatás-fejlesztés és gyártás garantálja a minőséget. Nem csoda, hogy a Mahlkönig lett a Barista Világbajnokság hivatalos őrlője is.

A Mahlkönig gyár eredeti neve Stawert Mühlenbau GmbH & Co. KG. volt. A céget 1924-ben alapították Hamburgban. Kezdetben elektromos motorok gyártásával foglalkoztak, majd hamarosan áttértek a különböző gépek előállítására: kukorica-, gabona-, fűszer- és kávé-őrlők, húsdarálók valamint színkeverő gépek egyaránt készültek a gyárban. 1960-tól a cég a kávéőrlőkre koncentrál, így napjainkra már ezek teszik ki a Mahlkönig termékcsalád 90%-át.  

Napjainkban a Mahlkönig több mint 400 000 őrlőt értékesít leányvállalatain, illetve több mint 150 viszonteladó- partnerén keresztül világszerte. Belföldi és külföldi vásárlói elsősorban kávé pörkölők, kávégép gyártók, kiskereskedők, nagykereskedők és nagy számban egyéni vásárlók is. A Mahlkönig adminisztrációs irodája Hamburgban található, saját viszonteladó leányvállalataik vannak Dániában, az Egyesült Államokban, Kínában és Olaszországban, valamint vegyes vállalatai Indiában, Japánban és Óceániában. A Mahlkönig csúcsminőségű, háztartásokra méretezett őrlőjét, a Vario-t hazánkban csak a Barista Szaküzlet forgalmazza.

 

 

Mahlkönig hivatalos honlap

 

 

 

« vissza


A Hario0A Joe Frex (Concept Art)Aerobie0AlthausBialetti0BWTCasino Mocca0CelliniChemex0DOT for You0Espresso Supply (Rattleware)FIFO0FilicoriGardelli Specialty Coffees0HausbrandtLa PiccolaLe Piantagioni Del Caffé0LucafféLucky Cap0MahlkönigMayer0MolinariMorosito Caffé0MottaPällo0PelliniPulycaff0ROKTADAMM!Vergnano0VST